Får vänta lite med russinen….

Skrivande av konsthistoria har hamnat i ett pausläge. Jag skapar konstruktionen, själva skelettet för den tänkta föredragsserien. För att få god förståelse och insyn är det viktigt att förmedla den kontext som konsten är sprungen ur och där är jag nu. Det arbetet, i sig, är inte så inspirerande utan det är när det är dags att finna konstbilder och anekdoter som berikar och exemplifierar.  Russinen i kakan, om ni förstår, men jag får vänta lite med dem.

Jag har däremot börjat fundera på en ny grupp bilder för målarsuget börjar spira och pocka på. Jag håller därför på att klura på en idé hur jag kan få ett tiotal ramar ihopsnickrade då jag allra helst vill undvika att skicka efter färdiga ramar från t e x Tyskland. Det borde finnas ett bättre och mer miljövänligt vis att få bra pris och produkt på närmare håll.  Jag hör till dem som vill spänna upp, förlimma och grundera dukarna själv. Tänkta motiv börjar också formatera sig i bakhuvudet. Men än så länge håller jag det för mig själv. Så det är en del förberedelser innan det är dags att lägga upp färg på paletten. 

Konstrundan, som hade öppna ateljer förra helgen, tycker jag var inspirerande. Jag besökte samlingsutställningen i Bollmoradalens kyrka men även Konstverket där ett flertal medlemmar visade upp sina arbeten. Vilken bredd på tekniker, inriktingar och bilduttryck, mäktigt! 

I galleriet är det nu adventsfint. En stor kungsgran, typiska julblommor och julbelysning har flyttat in för att skapa rätt julstämning. Det är väl egentligen det som behövs, tycker jag. Kom gärna förbi och kika! Har ni tur finns här glögg.

Tack för den fina responsen på nyhetsbreven jag fått från flera av er, det glädjer mig väldigt mycket. Dyker det upp tankar, funderingar, frågor eller annat utifrån dem så förlita er inte på telepati utan skriv till mig, info@ewakinnunen.se

Igår var vi på julkonsert där några av våra favoriter uppträdde; Bo Sundström från Bo Kaspers men också Petra Marklund och Frida Öhrn.  För er som har nyhetsbrevet kommer jag ge er mina bästa julmusikstips med länkar.  Så värm på glöggen och sätt er tillrätta i soffan och njut av svänget och stämningen!

Va!? Har du inte signerat dig för mitt nyhetsbrev? Oj, men det går att ordna. Titta efter rubriken nyhetsbrev här på hemsidan så skriver du i dig där. Strax efter skickar jag dig det!

Och som alltid:
Jag har min ateljé på adressen Stadsparken 6, Tyresö. Från Gullmarsplan går det flertalet bussar som tar er till Tyresö busscentrum. Sedan är det blott 50 meters promenad.
Vill du vara säker på att jag är på plats är det klokt att meddela mig genom E-post, se nedan. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Pin It on Pinterest

Share This