Älskling! Jag är hemma!

Nej, men nu har det nästan blivit lite fånigt bombastiskt, i alla fall i mitt huvud, det här med att skriva årets sista nyhetsbrev. Hade det varit bättre att vänta några få dagar och skriva 2022´s första? Det får vi aldrig veta….för nu kör jag!

Häftapparat
Foto: Clara Söderberg Bah

Ni som följer mig på Instagram och Facebook vet att mitt arbete nu bara handlar om att preparera dukar. Spännramarna är, faktiskt idag, ihopsatta och ihoplimmade för att få dubbelt djup. Imorgon ska arbetet med den ryska linneduken påbörjas, den ska klippas till och nitas fast. Det arbetet hinner jag börja på innan champagnekorken flyger vid nyåret. Under tiden går jag och funderar över ett tema för de kommande bilderna. Och jag märker hur jag börjar bli selektivt seende; jag granskar färger, nyanser och ljusfenomen, läser om färger och ser spännande filmklipp om färger genom konsthistoria och kulturhistoria. Sååå otroligt mycket mer spännande än det låter som. Jag lovar! Ni som har nyhetsbrevet kommer få superintressanta och lättillgängliga filmtips som anknyter till det. Har du skrivit upp dig för nyhetsbrev? Inte?? What?!?  Gör det! På min hemsida; https://ewakinnunen.se/nyhetsbrev skriver du upp dig och vips kommer ett nyhetsbrev.  Så, ja, jag antar att när dukarna väl är färdiga, om typ 1,5 – 2 veckor av dagligt arbete och torktider, så får jag helt enkelt bara hänga med i det som mitt undermedvetna processat fram. Liksom att vara en psykets ödmjuka tjänare. Hur spännande? 

Innan jul hade jag det stora nöjet att besöka gruppen Penseldraget med Birgitta Börjesson i spetsen som kontinuerligt träffas i sina fina lokaler i Tyresö. Så otroligt många skickliga och inspirerande människor det finns! Stilarna är, som sig bör, hur olika varandra som helst. Jag blev så inspirerad av alla som jag mötte men en person gjorde extra stort intryck på mig. En norrländska, Eivor Långström, 80 och några år till. Stark och stabil. Hon berättade att hon gjort en lista på saker hon ville göra innan hon dog och dit hörde målning som hon hitintills aldrig vågat sig på. Jag rotar lite på internet och finner att hon också skrivit två böcker om sitt liv! De handlar, bland annat, om en kvinna som rört sig på jorden i drygt trekvarts sekel och om det betydelsefulla som träder fram i backspegeln efter lång tid. Men även vad det betydde för henne när hon mötte frasen hantera livet vid fyllda 50. Här ligger jag i lä…….

https://www.bokus.com/bok/9789174655315/hantera-livet-om-att-knyta-ihop-saker-och-lagga-till-ratta/

Det ligger väl i tiden att göra en summering av 2021? I februari månads slut klev vi in i en tom lokal på adressen Stadsparken 6 i Tyresö. Alla bitar föll på plats! Jag, snabb som alltid, blev omedelbart kär i lokalen. Jag ville ropa; Älskling, jag är hemma! Det var platsen, storleken, takhöjden, ljusinsläppet…ja allt! Lasse, trots att han är långt mer eftertänksam, undrade redan under bilfärden hem om det inte skulle vara skoj ha After Works där lite då och då så han kunde vara DJ? Vi slog till!

I mars öppnade vi upp, mitt i pandemin. Äsch, för vår del var det ingen nackdel. Jag ville måla. Så det blev Ateljé och Galleri Ewa. Just i den ordningen. Ateljé framför allt. Sedan dess har måleriet gått i sakta mak. De planerna vi tänkte sjösätta i augusti sköt vi på. För att jag ville måla. En utställning har det blivit och ett After Work. Gott så!

Vad 2022 har i sitt sköte vet man, med bestämdhet, inte. Det enda vi vet är att vi inte vet. Men eventuellt kommer någon konstkurs igång under senvåren eller försommaren? En föredragsserie om konsthistoria? Event som Måla&Skåla drar vi sakta igång till sommaren, I will let you know, var så säkra på det!

Nu rundar jag av nyhetsbrevet för att fortsätta genom att ge prenumeranterna mina konst-tips. Nyfiken? Har du läst så här långt vet du vad du måste göra. Scrolla upp….

Och som alltid:
Jag har min ateljé på adressen Stadsparken 6, Tyresö. Från Gullmarsplan går det flertalet bussar som tar er till Tyresö busscentrum. Sedan är det blott 50 meters promenad.
Vill du vara säker på att jag är på plats är det klokt att meddela mig genom e-post
info@ewakinnunen.se  eller ring 076-140 78 88.

2 svar

    1. Jaaa, det tror jag blir hur bra som helst!! Jag lovar att flagga för när det är dags!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Pin It on Pinterest

Share This