En famn av omtanke

Stort tack för den stora uppslutningen som vi fick i galleriet på Tyresöfestivalen. Över 100 personer kom och många av er var med och hjälpte till med collaget. Tack!

Mitt arbete som konstpedagog i Nacka är i full gång och det är så roligt att möta barnen igen. Nu öppnar jag upp även för att seniorer kommer för att skapa i Fisksätra Folkets Hus. Så otroligt  skojigt.

När jag arbetade som bildlärare och var mentor för en åk 9 på en montessoriskola i Södertälje startade och avslutade vi dagen med en kort gemensam samling. Det är ett fint att samla klassen på morgonen, berätta om dagen och veckan men också se hur eleverna mår och var de befann sig i sina tankar. Lika fint var det att tillsammans summera dagen. Jag har alltid varit glad i att läsa något som samtalet kan ta sin början i. Under en period läste jag faktiskt ur Nalle Puhs citatbok. Han är ju så underfundig och klok i många stycken. Det ska sägas att det tog en period innan eleverna i nian förstod tjusningen med det men till slut så!

När jag sedan övergick till att utgå från fotografen Christer Strömholms citatbok så var ungarna redan med på tåget, om ni förstår. 

Christer Strömholm, en av Sveriges internationellt mest välkända fotografer. Han var, mellan 1962 och 1974, rektor för Fotoskolan i Stockholm och fick sedan ett stort genombrott med utställningen 9 sekunder av mitt liv på Moderna museet 1986. Christer belönades med en professorstitel i fotografi av regeringen 1993 och mottog Hasselbladspriset 1997.

Christer Strömholms bok Kloka är en samling citat som han skrivit och sparat. Till exempel skrev han Konst är att överskrida gränsen. Vad tänker ni om det? Jag kan nog i oss mån hålla med. För egen del handlar det nog om att pröva nya uttrycksfulla vägar i ett visst specifikt material. Jag arbetar huvudsakligen med färger och hur de stärker och dämpar varandra och hur de finner sina respektive former såsom linjer och ytor. Att överskrida gränsen? Kan man liktyda det någorlunda med att följa färgerna, observera och vara 100% närvarande i skeendet och fånga möjligheterna? Det tycker jag!

Christer sade också att Fantasi är det som dina ögon inte ser. Apropå ovanstående, eller? Hm, nu blev det snurrigt…..Jag landar i ett sista exempel Det är genialt att vara sig själv. Ja det måste vi väl alla hålla med om? Angående ens skapande, man måste vara autentisk och väldigt uppriktig gentemot sin vilja och bara skapa det man verkligen vill, för ens egna skull. Punkt slut. Tack Christer!

Han är högaktuell nu med en utställning men det kan man läsa mer om i nyhetsbrevet. Har du inte skrivit upp dig för det? Gör det! Gå in på hemsidan och få det gjort, vettja.

Ni har väl inte missat att ni kan köpa mina bilder som posters.  Gå in och kika här https://inzpero.se/konstnarer/ Jag ger er introduktionsrabatt på 35%!!! Ange rabattkoden: kinnunen35

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Pin It on Pinterest

Share This