Hear! Hear! Nu har vi goda möjligheter att bli smittade!

Jag vet inte hur det är med er men för mig handlar julen, ja vintern bara i sig självt, om att lyfta blicken ut över sin egna horisont. Det är mörkt, det är kallt och nog fasen letar sig snön ändå in mellan hud och vinterjacka? Lättare att bara se till sitt egna”elände”. Jag är inte aktivt religiös och den innersta essensen som beskrivs nedan finns även att läsa i andra religioners skrifter. Här en text ur Bibeln, första Korintierbrevet 13: Vägen framför andra: kärleken

Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den.

Jag fick ta del av en klok mans tankar just om Kärlekens lov och han menade att om texten hade varit skriven idag hade den kanske beskrivit att kärleken finns där när man återigen tar på sig masken och går på sitt dubbla skift på SöS…. eller sitter i Bris jourtelefon på lediga stunder…..eller efterlyser på Facebook om att nu behöver en familj en extra stödinsats när det lackar mot jul….

Jag har varit på två julmarknader nu och jag ska inte gå in på situationer som irriterar utan i stället säga vad jag uppskattar. Kanske får fler upp ögonen och ser så lätt vi kan göra skillnad? Ett förlåt när man stöter i en mötande? Kom här och tydligt ge plats för en barnvagn (med en säkerligen trött/sliten mamma o pappa…)? Ett tack ihop med att man också möter blicken? Varför inte förlänga ett tack med Jag uppskattar det verkligen? Så lätt och så oerhört smittsamt. Man blir glad, man gör gott och jag sätter min bästa målarhand på att det blir en Pass it forward- effekt. De som får vill också ge, tror ni inte också det?

Det gott exempel fick jag från en av mina nära o kära vänner! Hon berättade att hon kring jul ger en slant, ja en ganska rejäl slant med mina mått mätt, till organisationer som hjälper andra. Gott så, inte sant? Men i år har hon tänkt till eftersom hon lärt känna en helt ny familj i sin vänskapskrets. De har precis fått ett litet gossebarn och familjens kassaflöde är väl inte så över sig. Hon berättade att hon, helt sonika, swishat över en julpeng till dem. Hon hade dock ett villkor; att de gör samma sak när de är betydligt mer stadda i kassan, oavsett om det är 2, 4 eller fler år dit. Så snygg o prydligt! Det är medmänsklig kärlek! Låt det smitta! 

Men vad sker i ateljén nu? Jo, jag börjar sätta ihop alla kilramar som ska bli spännramar och klipper till hel-linneduken. Totalt 100 bitar av kilramar (jag vill ha dubbelt djup på ramen) och mitt-kors ska bli 10 stycken färdiga dukar i måtten 1200 x 1200 mm. Väl ihopsatt ska det förlimmas tre gånger och sedan grunderas två gånger. Först därefter kan dukar tas i bruk. Under tiden jobbar det undermedvetna på och smider planer för motiv. Något är på gång, helt klart!

Hörrni, detta brev är ett julebrev för nästa gång jag skriver så är julen precis över. Jag och Lasse önskar att ni alla får en trivsam jul enligt just vad du och de dina vill. Man MÅSTE ingenting! Fira som ni vill!

Och som alltid:
Jag har min ateljé på adressen Stadsparken 6, Tyresö. Från Gullmarsplan går det flertalet bussar som tar er till Tyresö busscentrum. Sedan är det blott 50 meters promenad.
Vill du vara säker på att jag är på plats är det klokt att meddela mig genom E-post, se nedan. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Pin It on Pinterest

Share This