Krispiga färger i naturen och….

så presenterar jag sommarens värd.

Idag har jag varit med en annan tyresökonstnär, Marie-Louise Bergström, för att rekognosera inför sommarens utomhusutställning i Alby. Utställningen pågår 13 augusti – 4 september. Man hittar den genom att följa de skyltar som kommer finnas intill bilparkeringen i Alby naturområde i Tyresö. Vi konstaterade att naturens färger blir extra färgsprakande och krispigt i ett sommarregn. Jag, å min sida, blev varse hur lite jag varit ute i naturen denna vår och hur mycket jag saknat det. Men med foten i paket så har det ju varit helt omöjligt. Jag fann några tänkbara  ”spots” som jag nu kan börja visualisera det som ska presenteras. Mitt bidrag kommer bli färgrikt, det kan jag redan nu lova. 

Låt mig få presentera Ragnhild Wenström som håller i värdskapet för Ateljé & Galleri Ewa i sommar. I sju veckor huserar hon där för att visa sin konst för vänner och alla Tyresöbor. Ragnhild kommer även vara aktiv genom att arbeta med nya verk på plats. Hon är bosatt i Tyresö sedan 1962 och uppskattar kommunen för den fina naturen och då speciellt alla blommor och fåglar. Hon har arbetat som lärare och speciallärare i Fårdala och Nyboda skolor. Förutom sitt mångåriga engagemang och arbete med konst och skapande har Ragnhild seglat i närmare 50 år. I hela sitt liv har hon tecknat och målat. Materialet som Ragnhild skapar i är akvarell och olja och motiven är ofta landskap, träd och drömmar.  Ragnhild Wenström är medlem både i Konstrundan och Tyresö Konstförening.

Visst låter det spännande? Besök gärna Ateljé & galleri Ewa under sommaren. Jag hoppas att ni får lika berikande och inspirerande samtal som jag haft förmånen att ha med Ragnhild Wenström.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Pin It on Pinterest

Share This