Många fruktträd och stor rabatt

Nu är vi på banan igen och nyhetsbrevets semesteruppehåll är över. Vi har lämnat Rethymnon och Kreta bakom oss men blickar redan fram emot kommande resor vad det lider. 

Jag kom igång att måla efter att jag fått fatt i underlagsskivan får akvarellarken. Av värdinnan fick jag veta att deras terrass var till mitt förfogande om jag önskade. Och det var ju alldeles perfekt att stå, i skugga, och måla med mina gouachefärger. Så med mig hem har jag fem stycken bilder men det ska bli en samling på inalles 10 stycken bilder har jag tänkt. 

Vi tog en dagstur till Skouloufia för att se hur kursgården ser ut, där konstkursen ska gå av stapeln i maj. Trädgården är fylld av träd med fikon, lime, apelsiner och granatäpplen. Med det i ryggen blickar man ut över bergen och havet. Det är en hisnande vy kan jag försäkra er om. Blir ni nyfikna så skriv till mig så får ni veta mer om kursen men kika gärna in på hemsidan https://kretatema.se/malarkurser/

Minns ni från förra nyhetsbrevet att gatan vi bott på i Rethymnon har en historia av hästskomakare? Jag drar mig till minnes och kommer på att det är andra gången som jag bor i dylika kvarter. Jag har bott i området Mariekäll i Södertälje och förr kallades den delen av stan för Hästskojarstan. Vad är det med hästar och inspiration till måleri? Hm? Det vet jag sannerligen inte men jag vet att i Södertälje bor min mors kusin, Gunilla. Eller Lella som jag kallar henne. Lella är en alldeles särskilt skicklig konstnär. Jag fascineras och inspirerats så väldigt mycket av henne. Hon är nyss fyllda 75 men vem kan tro det? För mig är hon alltid kring de 50. Max! Hela hennes lägenhet är en enda stor ateljé.

Överallt finns det bilder, pågående målningar, teckningar och vackra saker. Materialet står alltid framme och bordsytorna kan lätt beredas plats för Lellas ständigt poppande idéer. Det målas med allt från kaffepulver till kol, tusch och krita. Underlaget är alla olika sorters papper, ibland tidningspapper eller svart kartong. Hon ger sig även på virkning, tyger och sömnad. Hon är trogen sin inspiration och entusiasm. Arbetet drivs aldrig av plikt eller prestation. Är det inte kul så byter hon material. Hon sätter en heder i att få vara ”barnslig” säger hon själv. Själv ser jag henne som en oerhört engagerad och skicklig konstnärinna. Här finns inte tid för att ”härda ut” eller ”det måste ju bli klart”. Nej, nej, skapandet är ständigt ”on going”. Det liksom bara pågår exakt hela tiden. Om jag får önska något så önskar jag att få utvecklas som Lella.

Nu kan jag stolt presentera möjligheten att köpa mina bilder som posters. Gå in och kika här https://inzpero.se/konstnarer/ Jag ger er introduktionsrabatt på 35%!!!

Ange rabattkoden: kinnunen35

Vill du utöver detta få tillgång till tre aktuella tips om konst? 

Gå in på hemsidan ewakinnunen.se och signera dig för nyhetsbrevet, så klart! Då missar du inget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Pin It on Pinterest

Share This