Paus i vårsolen som skiner på Ateljé & Galleri Ewa!

Jag tog en välbehövlig paus ute i vårsolen efter iordningställandet och städningen. Men ljudet av kommunens alla vägmaskiner hördes från Stadsparkens bortre delar så det var till att greppa kvasten och sopa rent framför egen dörr. Vi har en fin liten hörna utanför ateljén där vi vill hålla det snyggt och kan sitta i lä när solen värmer gott. 

Nå, reparationen då, hur går det med den?

Jo, eftersom väggarna ska tåla upphängning och nedtagning av bilder är de målade med en kvalité som tål lite tuffare tag. Visserligen kan det nog dröja med galleriverksamhet men när vi nu ville fräscha upp väggarna så blev det så. 

Och bra blev det med de nymålade väggarna om har en bättre vit lyster än den gängse nyansen ”Stockholmsvit”! Tack Andreas Hammerschmid, Stockholms Måleri & Miljöblästring. Efter att han nyss blivit klar återstår att avvakta 14 dagar då färgen behöver härda.  Under tiden pågår mitt egna måleri men mina färdiga bilder får allt vänta på att få komma upp på väggarna.

En av de stora fönsterrutorna, som tidigare fått sprickor av spänningar i ramen, har nu blivit utbytt. Det tog en stund att få hit den från Tyskland men nu är den på plats. Tack Brf Tyresö View för att det blev gjort så snart. Vilken skillnad det ändå blev!

Kajo Elteknik AB med Göran och Mathias i spetsen ordnade bättre takbelysning men också el till exempelvis kaffebryggaren (ytterst viktigt, i sammanhanget). För att minikökets vatten skulle kunna ta vägen någonstans tog vi hjälp av Mikael Gustafsson på Öringe Rör AB. Båda dessa företag karaktäriseras av påtaglig kunskap grundat på lång erfarenhet men också smidigt och skickligt utfört arbete.

I nästa vecka får vi, med hjälp av Magdalena och Gustaf på Ekströms Glas, ny skyltning på entrétaket. Då tar vi bort det gamla och sätter upp Ateljé & Galleri Ewa. Det känns naturligtvis helt fantastiskt. Nu håller vi tummarna för att värmen kvarstår så att arbetet låter sig utföras.

Lite till om Tyskland. I veckan kommer en större leverans från Berlin lastad med målardukar och färger.  Det är en nödvändig och efterlängtad påfyllning av material. Efter förra årets arbete och sommarens utställning behövs en komplettering. 

Jag kan varmt rekommendera företaget www.boesner.se. De har bra priser och ett gott urval för skapande material. 

Så vadan denna high light på nämnda företag och förening? Jo, det tål att påminnas om att ensam inte alls är stark. Det är en tillfredställelse att se var och ens profession och därtill goda vilja att snabbt och professionellt bistå oss.  Vi är därmed förvissade om att allt är klart till påskafton!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Pin It on Pinterest

Share This