Om att måla i Skouloufia men också om….

att nätverka, kroka arm och bära fram!

Bilden är från Skouloufia på Kreta, mer om det när ni läser vidare. Nu ska vi prata om att nätverka, kroka arm och bära fram varandra.

I Tyresö, där ju Ateljé & Galleri Ewa, finns det ett antal konstföreningar. Jag är själv medlem  i Tyresö konstförening men öven Konstrundan. Utöver det finns Penseldraget och Konstverket, ja säkert fler skapande grupper av skilda slag. Min idé och önskan är att bygga ett nätverk där konstnärer får kontakt med varandra men även att vi alla når ut till övriga konstintresserade i Tyresö med omnejd. 

Tyresö Konstförening och vi samarrangerade ett väldigt lyckat After Work ART den 19 maj. Ett trettital gäster slöt upp och det var väl helt tyst i lokalen bara sisådär en halv sekund? För strax fördes goda samtal på en väldigt opretentiös och trivsam nivå. Ett quiz fick oss alla att gnugga geniknölarna lite extra. Vinnaren, Rita Schwartz, vann och blev glad ägare av en bubbelflaska samt ett gratis medlemskap i föreningen vilket hon generöst skänkte till en vän. 

Jag vill gärna rekommendera er att bli medlemmar i Tyresö Konstförening för nu när vi lämnat pandemi-isoleringen så sker vissa spännande saker som jag kommer skriva om här framöver. Men nu senaste besöktes skulptören Yemisi Wilson. https://www.yemisiwilson.com. Och besöket vi ordnade till Vårstavi har jag berättat om tidigare. 

Mitt egna arbete med att skissa fram idéer för den Konstrunda fortgår. Jag skrev om det i #39. Än kvartstår ett par frågetecken men jag hoppas att den blir av. Annars får jag sikta in mig på den vanliga Konstrundan som äger rum i november. Jag märker hur jag liksom scannar av färger/former/ bilduttryck i min omgivning.

Jag har skaffat hem akvarellfärger av högsta kvalitet, I tidigare nyhetsbrev har jag tipsat om dem men gör det gärna igen. Det är Stockmars färger https://www.boesner.se/akvarellfaergssats-11540. De har rikligt med högkvalitativt pigment och är således helt fantastiska. De kommer definitivt följa med mig till Kreta i sommar tillsammans med stora akvarellblad. Det riktigt kliar i fingrarna över att få sätta igång.

Jag har även funderingar på att arbeta skulpturalt och då främst i ståltråd, gips och glasfiber. Men vi får se. Vissa idéer måste man ruva lite på, inte sant?

Så tillbaka till min inledning, att kroka arm med andra. Jag har haft nöjet att ha inspirerande samtal med flera aktiva konstnärer som är verksamma i Tyresö. Och de samtalen gör skillnad! Vi arbetar så olika men delar samma starka intresse, för att inte säga ”måsten” att syssla med bilduttryck. Under vissa perioder är jag måhända aningen mer fokuserad på arbetet och prioriterar färre möten men just nu söker jag aktivt efter intryck av alla skilda slag. 

Fundera vidare på detta, go´vänner

Målarkursen som jag håller på Kreta, i Skouloufia, i början av maj, nästa år? 

En vecka med hemlagad grekisk mat som lagas av Zabia, bo i en kursgård varifrån man kan blicka milslångt, där vårbrisen omsluter oss och där jag och gruppen inspirerar och handleder varandra i måleri (akryl och akvarell) och mixed media. En av dagarna gör vi en utflykt på ön och en halv dag ges möjlighet att turista i staden Rethymnon. För övrigt fördjupar vi oss i skapande arbete. Man kan vara nybörjare eller ha kommit längre.

Jag guidar i och lär ut teknikerna. 

Hur går det ens att motstå? Skriv till mig info@ewakinnunen.se för mer info.

Vill du utöver detta få tillgång till tre aktuella tips om konst? Gå in på hemsidan ewakinnunen.se och signera dig för nyhetsbrevet, så klart! Då missar du inget.

4 svar

 1. Hej Ewa! Jag är intresserad av att följa med till Kreta. Akvarell är inte riktigt min grej, färemot Akryl, skulptur och härna ivriga försök att jobba mer abstrakt, eller åtminstone halvabstrakt. Jag har varit på målarkurs i Skoulofia förut, med Mickan Sandelin. Älskade platsen men mer inspirerande med en ny lärare, tänker jag. Har själv en atelje i Växjö där jag bor. Ibland blir det ensamt att inte ha någon att samtala med… därför är kurser så bra

 2. Hej Ewa! Jag är intresserad av att följa med till Kreta. Akvarell är inte riktigt min grej, däremot Akryl, skulptur och gärna ivriga försök att jobba mer abstrakt, eller åtminstone halvabstrakt. Jag har varit på målarkurs i Skoulofia förut, med Mickan Sandelin. Älskade platsen men mer inspirerande med en ny lärare, tänker jag. Har själv en atelje i Växjö där jag bor. Ibland blir det ensamt att inte ha någon att samtala med… därför är kurser så bra

  1. Bästa Ann! Jag ser först nu att mitt förra svar inte kom fram men här kommer det igen. Hoppas att du har en finfin sommar!

   Jag har stor respekt för att arbeta abstrakt och är trygg i att handleda i det, definitivt. Därför blir jag glad att du är intresserad och motiverad att ge dig i kast i de processerna.
   Ge mig alla dina kontaktuppgifter så att du säkert kommer med.
   Allt gott
   Ewa Kinnunen

 3. Hej igen Ewa,
  Du vet väl att Kjerstin Hedengren och jag Annika Welin är intresserade av målarkursen våren -23? Om inte så vet du det nu🥰! Längtar!
  Vänliga hälsningar Annika Welin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Pin It on Pinterest

Share This