Trodde självförverkligande skulle hamna högre upp på The Bucket list

Två veckor av fokus på mitt måleri. Det är en fröjd att äntligen börja få måla på egen uppspända målardukar. Arbetet går framåt i projektet Gräng och Granit. Ja, det är så jag har kommit att kalla det. Det är en serie målningar där Bohuslän är min inspiration. Det kommer att utmynna i en utställning här i vårt galleri. Mer om det framöver.

Som en parallell process har jag, med hjälp av fotograf, tillika dotter, Clara Söderberg-Bah uppdaterat hemsidan. Det digitala arbetet har eminente Staffan Wezt stått för.  

Det är flera saker som är nytt på hemsidan. Man kan förstora bilderna genom att klicka på aktuell bild, signera sig för ett nyhetsbrev och lätt ge mig återkoppling på texter som jag författar. Över tid kommer alla bilder hamna under sitt årtal för att lätt se min tidslinje och progression. Men med just det, avvaktar jag. Det får nog bli ett vinterpyssel. Hemsidans färger håller sig till ett tema, som ni kan se. 

Har ni deltagit i eller läst om Micael Dahléns senaste undersökning? Micael Dahlén, född 1973 i Stockholm, är en svensk ekonom, författare och professor i ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm.

Utifrån 8000 svar har han fått en bild av vad vi svenskar har högst upp på vår Bucket list. Av 10 punkter handlar fyra stycken om att ha ett upplevelse- och händelserikt liv. Tre stycken om ett meningsfullt liv och ytterligare tre stycken om ett lyckligt liv. 

På plats nummer ett hamnar önskan om att besöka en specifik plats. Till exempel Galapagos, Kebnekaise eller Påskön. Andra plats berättar om karriärsprestation i stil med att skriva en bok, starta eget företag eller leva som fotograf. Först på tionde plats kommer lusten om att utvecklas. Man exemplifierar det som att bli modigare, hitta harmoni eller känna sig fri.

Däremellan finns punkter såsom ta sig an ett äventyr (tredje plats), vara med om en exceptionell upplevelse (fjärde), att byta liv (femte), genomföra en längre resa (sjätte), klara en ytterligt specifik prestation (sjunde), bemästra något (åttonde) och på nionde plats i Micael Dahléns sammanställning handlar livets milstolpar; gifta sig, få barn etc.

Det är något i detta som väcker mina, om än något diffusa tankar. Jag trodde nog att frågan om att byta liv skulle komma högre upp men det skvallrar kanske främst om min egen historia och nuläge. Jag trodde ändå att självförverkligandet skulle vara viktigare för oss människor. 

Ewa betraktar sitt pågående arbete med konst Ateljé & Galleri Ewa  Stadsparken 6 i Tyresö

Vad skulle vara dina topp tre svar på frågan: Om du skulle göra en Bucket list, vad hamnar överst på listan. Svara gärna, det skulle vara berikande att få ta del av. Svaren förblir anonyma.

Allt gott!

Och som alltid: 

Jag har min ateljé på adressen Stadsparken 6, Tyresö. Från Gullmarsplan går det flertalet bussar som tar er till Tyresö busscentrum. Sedan är det blott 50 meters promenad.
Vill du vara säker på att jag är på plats är det klokt att meddela mig genom E-post, se nedan. 

Vill du hellre eller dessutom ta del av de tips som ges exklusivt i nyhetsbrevet? Ja , då behöver du meddela det till mig genom signera dig, här på hemsidan, under rubriken Nyhetsbrev.

Tror du dessutom att det kan locka dina nära&kära? Gör mig gärna en tjänst och tipsa dem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Pin It on Pinterest

Share This