Vår! Alltings början!

Just nu är det främst som ateljé men själva lokalen har verkligen potential och kommer inrymma galleri såväl som event- och kursverksamhet.

Den har stora fönster, ypperligt ljusinsläpp, högt i tak som ger rymd och den är perfekt belägen i Stadsparken i Tyresö. 

Det har krävts ett antal timmar att komma iordning med allt och i skrivande stund får vi hjälp att uppdatera ytfinishen på väggarna. Men till påsk är den helt i ordning, var så säkra. 

Jag är där och målar så gott som varje dag. Jag väljer att ha öppen ateljé ett antal timmar per dag för eventuella besökare som är intresserade. Aktuella öppettider annonseras i fönstret.

Hur sjöng nu Robert Broberg, minns ni? Vitt kviddevitt ropar lärkan förskräckt.  Vitt! Jag är igång att måla stort och vitt! Mer specifikt beskrivet blir det en intressant blandning av hur jag arbetat med de minsta vita tillsammans med hur jag arbetar med de stora formaten. Vitt men med större variation av ljus och mörker som bildar rörelser.

Detaljbilder av den stora vita som visar hur rörelser successivt skapas.

Ni som känner mig vet också att den stora kaffekoppen står på bordet intill och ur högtalaren hörs antingen musik eller något radioprogram. Därmed är arbetet igång! 

Lunchen ägnas åt att betrakta processen, vända och vrida på bilden och, under tiden, tugga på avocadosmörgåsen. Emellanåt kommer någon besökare in och vi pratar konst, nya lokalen och den tänkta verksamheten.

Man kan inte önska sig ett mer generöst välkomnande än vad vi har fått av de boende i Tyresö View, där ateljén är, och för det är vi innerligt glada.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Pin It on Pinterest

Share This